Співробітниця шахтоуправління «Покровське» взяла участь у проекті «Незламна мама» від «Фонду Маша» та гуманітарної ініціативи «Рятуємо життя», заснованою Групою Метінвест у координації з Фондом Ріната Ахметова. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

«Незламна мама» – це програма стабілізації емоційного стану жінок і дітей, які постраждали від війни, спеціально розроблена фахівцями в галузі психотерапії та посттравматичних синдромів. Така допомога знадобилась і родині Наталії.

Майже все життя жінка мешкала в Курахівці, разом із чоловіком виховувала сина та доньку, вони намагалися планувати майбутнє, але у вересні 2022 року сталося лихо.

«У Курахівці стався прильот. Я була на роботі, діти були з чоловіком. Чоловік загинув унаслідок осколкового поранення в живіт та легеню», – розповідає Наталія.

Аби убезпечити себе та дітей, жінка вирішила переїхати до більш безпечного міста. Вона обрала Мирноград, працює фрезерувальницею в шахтоуправління «Покровське».

У межах програми «Незламна мама» в готелі «Перлина Карпат» із жінками та дітьми, які пережили подібне горе, три тижні працювали психологи, проводили тренінги та терапії. Це дало можливість родині згуртуватися, краще зрозуміти один одного та поступово повернутися до життя.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше повідомлялося, що в проекті «Незламна мама» взяла участь родина переселенців з Горлівки.