На сході України цими днями спостерігається дуже висока температура повітря – щонайменше 35 градусів Цельсія. Складно всім, особливо тим, хто працює не в офісі. Як підлаштовуються під погодні умови представники різних професій, дізнавалася знімальна група ТК «Орбіта».

«О 5 ранку встаємо – і чистимо вулицю до 8 години», – розповіла двірничка Валентина.

Пан Микола під палючим сонцем відновлює покрівлі, пошкоджені російськими обстрілами. Каже, працювати трохи легше, коли вітерець.

Гаряча робота – і в пана Анатолія, який виливає метал. У ливарному цеху кондиціонер не увімкнеш, а температура повітря поруч з розплавленим металом  – не менше 50 градусів.

«Чавун плавиться при 1600-1700, а сталь – при 1800. Спекотно поряд, дуже спекотно. А що поробиш? Треба працювати», – каже ливарник.

Цілий день доводиться працювати водіям маршруток, і добре, коли в салоні є кондиціонер. В мікроавтобусі, яким керує пан В’ячеслав, такого блага немає.

«От вода із льодом, вдома заморозив і п'ю. На один рейс якраз вистачає», – розповідає водій.

Синоптики прогнозують, що наступний тиждень буде ще гарячіше, бо температура в затінку сягатиме 41 градусу. Як рятуються покровчани від спеки – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що перший тиждень липня буде аномально спекотним.