Із четверга, 9 грудня, держслужбовці, соцпрацівники та працівники стратегічних підприємств, які не вакцинувались від коронавірусу, будуть відсторонені від роботи. Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу, пише sud.ua.

«Із 9 грудня, тобто вже завтра, набуває чинності наказ Міністерства охорони здоров’я про розширення переліку професій, для яких вакцинація від COVID-19 є обов'язковою. Цього разу мова про працівників підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади; працівників установ та закладів, що надають соціальні послуги, закладів захисту прав дітей, реабілітаційних закладів; працівників підприємств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави (Укрпошта, Укрзалізниця та інші)», - сказав міністр.

Ляшко додав, що як тільки працівник отримав принаймні одне щеплення, то підстав для відсторонення або продовження його відсторонення від роботи немає.

За словами глави МОЗ, отримання принаймні першої дози не вважається ухиленням або відмовою від вакцинації. У такому випадку працівник має бути допущений до роботи.