Сильний вітер та сніг можуть вплинути на запуски дронів, роботу авіації та протиповітряної оборони. Детальніше розповів речник Повітряних Сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що потужність вітру впливає на роботу безпілотних літальних апаратів, адже сильний вітер може здути їх з курсу.

«Якщо сильний вітер, то це може впливати, бо може просто здувати ті безпілотники. Менше це впливає на крилаті ракети. А БПЛА - це фактично літак, який має свої льотні характеристики, потужність, дальність польоту, тому негода дещо впливає», – пояснив речник Повітряних сил ЗСУ.

Він також попередив, що різкі коливання температури можуть спричинити обмерзання фюзеляжу літаків, що ускладнює роботу авіації. Водночас погані погодні умови можуть негативно впливати на роботу систем ППО.

«Якщо зенітно-ракетні системи можуть без проблем знищувати літальні апарати, засоби повітряного нападу ворога, тобто крилаті ракети, дрони, то вже для мобільних вогневих груп погана видимість є дуже негативним фактор щодо ефективності їх роботи», – наголосив Юрій Ігнат.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що у Мирнограді вітром зірвало покрівлю на школі.