Скорботний захід відбувся сьогодні у Покровську. На Алеї Слави Центрального міського кладовища було поховано військовослужбовця 24 окремого штурмового батальйону «Айдар», покровчанина Петра Зварича, який загинув 30 січня під час виконання службових обов’язків.

Аби віддати данину пам’яті полеглому воїну та вшанувати його родину, на цвинтарі зібралися представники міської влади, Покровсько-Ясинуватського ОМТЦК та СП, бойові побратими та ветерани бойових дій.

«Нам здається, що війна – так далеко, – із сумом каже секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо. – Але сьогодні скорботний і сумний відгук долинув до нашого міста. І які б зараз ми не вимовляли слова, які б не проголошували промови, ніщо не зможе замінити батькам і дружині самого близького, рідного чоловіка. Сьогодні разом з вами сумує вся Покровська громада. І найменше, що ми можемо зробити для вас, це надати допомогу – матеріальну чи у вирішенні щоденних життєвих труднощів. Сьогодні ми з вами низько схиляємо голови перед загиблими хлопцями, патріотами, захисниками Вітчизни, які віддали свої життя, захищаючи нашу країну. Ми звертаємося до Господа, щоб він дарував здоров’я, добробут та мир воїнам, які зі зброєю в руках захищають незалежність та кордони нашої країни. Висловлюємо вам свою підтримку, слова щирої подяки за вашого сина, за вашого чоловіка. За те, що він, незважаючи ні на що, віддав своє життя, аби ми з вами жили в мирі і злагоді».

До рідних та побратимів загиблого бійця звернувся військовий комісар Покровсько-Ясинуватського ОМТЦК та СП підполковник Ігор Валяєв.

«Незважаючи на перемир’я та мирні домовленості, гинуть наші воїни-захисники, – наголосив Ігор Валяєв. – Загинув боєць окремого штурмового батальйону «Айдар», старший солдат Петро Зварич. Родина втратила батька, чоловіка, сина. Наша громада – мешканця. Держава – захисника, який з честю та гідністю виконав свій військовий обов’язок. З великим тягарем в душі ми сприймаємо непоправну втрату справжнього патріота, який до останнього подиху був відданий Україні».

У кожного військовослужбовця, крім родини, яка з нетерпінням чекає на нього вдома, з’являється ще одна сім’я – його бойові побратими. З ними він ділить і радості, і смуток. З ними він їсть з одного казана. Вони ж проводжають його в останню путь.

«Сьогодні, на жаль, ми знову прощаємося з кращими воїнами, – каже представник батальйону «Айдар» Дмитро. – Петро Зварич до останнього виконував свій бойовий обов’язок. Командування нашого батальйону розділяє цю втрату. Зараз наш побратим переступає до небесної роти «Айдару», а наше завдання – не забувати про цю пожертву».

Пам'ять військовослужбовця ЗСУ Петра Зварича та всіх полеглих захисників України вшанували хвилиною мовчання. І тричі над Покровською громадою на честь загиблого воїна пролунав залп військового салюту.