Рахунки за електроенергію мешканцям Донеччини надходять від постачальника YASNO із вказаними сумами до сплати та обсягами споживання за місяць. Якщо у клієнта виникають питання щодо точності вказаних у платіжці кіловат-годин, від яких залежить сума у коштах, то звертатися треба до оператора системи розподілу, до мереж якого підключений будинок.

Передані клієнтами показання лічильника можуть відрізнятися від вказаних у рахунку, якщо контролери оператора системи розподілу зафіксували інші показання та скоригували дані. Фактичні та вказані у платіжці показання лічильника також можуть відрізнятися, якщо клієнт не передав дані за останній період.

YASNO нагадує, з 1 січня 2019 року за постачання електроенергії та технічний стан мереж відповідають різні компанії. Постачальник електроенергії та енергоефективних рішень YASNO:

  • формує рахунки на підставі обсягів споживання, наданих операторами системи розподілу;
  • постачає електроенергію та забезпечує розрахунки;
  • консультує щодо споживання електроенергії та енергоефективності;
  • пропонує сервіси та продукти для підвищення енергоефективності;
  • надає інші додаткові послуги для комфортного енергоспоживання.

Якщо нарахування у платіжці здійснені за некоректними тарифами (наприклад, ви спожили менше 100 кВт·год електроенергії, а розрахунок здійснено за тарифом понад 100 кВт·год або навпаки), чи в платіжці не враховані здійснені оплати, звертатися слід саме до постачальника. Зробити це можна:

  • на сторінці у Facebook;
  • електронною поштою на адресу dn@yasno.com.ua;
  • за номерами телефону контакт-центру (095/067) 65 26 000, (0629) 52 60 00.

«YASNO піклується про своїх клієнтів та оперативно відповідає на запити щодо сум у платіжках. Для економії часу споживачів ми постійно розвиваємо дистанційні канали обслуговування. Тому більшість питань щодо нарахувань та сплати за електроенергію, зарахування коштів клієнти можуть вирішити дистанційно, не виходячи з дому. З питань вказаних у рахунку показань лічильника взагалі не потрібно витрачати свій час на звернення до постачальника. Адресувати їх слід одразу ж оператору системи розподілу, до мереж якого підключений ваш будинок», – зауважив директор YASNO в Донецькій області Олександр Северін.

Крім того, оператор системи розподілу:

  • відповідає за якість та надійність електропостачання;
  • експлуатує та ремонтує лінії електропередачі, підстанції та інші енергооб’єкти;
  • здійснює підключення/відключення до системи розподілу;
  • встановлює/міняє лічильники електроенергії.

Щомісяця 30, 31, 1 та 2 числа клієнти можуть передати показання лічильників оператору системи розподілу або постачальнику електроенергії. Зробити це зручно та просто в Особистому кабінеті, Facebook або за телефонами контакт-центру. Якщо енергокомпанії не отримали даних від споживача, нарахування здійснюються за середньодобовим споживанням на основі двох фактичних показань, переданих раніше. Також раз на пів року фіксують показання контролери операторів системи розподілу. Саме зняті ними дані, за якими розраховується об’єм споживання, вважаються пріоритетними.