Протягом останніх днів на території Донеччини значно збільшилась кількість пожеж на відкритих територіях. Тільки минулої доби рятувальники Донеччини залучались до ліквідації 10 пожеж на території області, 7 з яких - на відкритій місцевості, де вогнем знищено понад 8 га сухої рослинності.

Як повідомляє ГУ ДСНС України в Донецькій області, основна причина виникнення цих пожеж - спалювання сухої рослинності. Такі пожежі становлять загрозу навколишньому природному середовищу, флорі та фауні, а також здатні поширюватись на великі площі й перекидатись на будинки та споруди, знищуючи все на своєму шляху.

Важливо розуміти, що рятувальники Донеччини зараз перебувають у надзвичайно складних умовах. Вони постійно залучаються до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, спричинених ворожими обстрілами. Виїзд на пожежу, спричинену спалюванням сухої рослинності, додатково відволікає їх від критично важливих завдань.

Пам’ятайте, що під час дії воєнного стану в країні паліїв притягують до кримінальної відповідальності за статтею 113 «Диверсія» Кримінального Кодексу України, за якою передбачається покарання порушника у вигляді позбавлення волі терміном від 10 до 15 років.