Більшість громадян вважають, що спалювання сухої трави на галявинах чи присадибних ділянках допомагає землі швидше звільнитися від торішньої трави, а на тому згарищі виросте новий та зелений газон. Проте можемо запевнити це – МІФ.

Насправді, за нормальних умов, коли суха рослинність перегниває, необхідні для росту рослин речовини повертаються в ґрунт, а при її згорянні утворюється зола, яка, незважаючи на загальноприйняту думку, - дуже погане добриво. Тому, спалювання сухих залишків призводить до все більшого збіднення ґрунту.

На природних лісових і гірських ділянках вогонь знищує насіння та коріння трав’яних рослин, пошкоджує нижні частини дерев і кущів, а також верхні частини їх коріння.

Знищення природної листяної підстилки у лісах, призводить до збільшення в 2-4 рази промерзання ґрунту, що негативно впливає на кореневу систему багатьох дерев.

Рятувальники ДПРЗ-9 вкотре закликають громадян утриматись від випалювання сухостою, трави, листя та очерету! Бережіть себе та піклуйтесь про навколишнє середовище!