Під кінець літнього сезону щорічно починаються проблеми з випалюванням сухої рослинності, що часто призводить до пожеж. Громадяни, наводячи порядок на прибудинкових територіях і дачних ділянках, часто палять сміття, суху траву та листя. Нерідко, не замислюючись про наслідки, городяни кидають незагашені сірники та недопалки в суху траву.

І хоча співробітники ДСНС постійно нагадують про те, що робити цього ні в якому разі не можна, ситуація з паліями залишається актуальною.

Під час проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення фахівці ДСНС звертають особливу увагу на дотримання вимог пожежної безпеки, що стосується порядку та своєчасності прибирання території, прилеглої до будинків від сміття, сухої трав'янистої рослинності, про неприпустимість розпалювання багать і спалювання сміття та інших горючих матеріалів на території міста.

Під час бесід з громадянами фахівці ДСНС наголошують, що, на жаль, не всі замислюються про наслідки та недооцінюють ступінь небезпеки паліїв сухої рослинності, адже той, хто спалює суху рослинність, ризикує не тільки своїм майном і життям, а й створює реальну загрозу майну інших громадян.

Також, співробітники ДСНС закликають батьків не залишати дітей без нагляду та постійно проводити з ними бесіди про небезпеку ігор з вогнем.

Також рятувальники вкотре нагадують, що спалювання сухої рослинності та сміття – це адміністративне правопорушення, за яке стягується штраф у розмірі від 3 060 до 6 120 грн гривень для громадян та від 15 300 грн до 21 240 грн для посадових осіб відповідно до статті 771 Кодексу України про адміністративні правопорушення.