Найпоширенішою причиною ДТП цього року в Україні є перевищення безпечної швидкості руху. Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький під час виступу на Міжнародному конгресі з безпеки на транспорті, інформує УНН.

"Хотів би зауважити щодо найпоширеніших причин дорожньо-транспортних пригод у цьому році, які безпосередньо стали передумовами тих наслідків, про які я вам вже розповів. Це, перш за все, перевищення безпечної швидкості руху. В нас це 34% всіх ДТП з потерпілими. Це порушення правил маневрування - понад 22%, порушення правил проїзду перехресть – майже 8,5%, недотримання безпечної дистанції – 7,5%, порушення проїзду на пішохідному переході – 6%, і керування у стані сп’яніння – 5%", - сказав Білошицький.

За його словами, серед найпоширеніших ДТП за видами, які трапились цього року, є зіткнення, наїзд на транспортний засіб, що стоїть, наїзд на перешкоду, наїзд на пішохода та з’їзд з проїжджої частини із перекиданням транспортного засобу.