11 тисяч гривень перевела пенсіонерка з Гірника незнайомкам, повіривши, що одна – її донька, яка скоїла злочин, а інша – її адвокат. Про це повідомляє Покровський відділ поліції.

До чергової частини Селидівського відділення поліції звернулась 64-річна мешканка Гірника, яка повідомила про те, що її ошукали невідомі. Напередодні потерпілій подзвонила жінка, назвалась її донькою й попросила про допомогу, а саме – перевести на певний рахунок гроші, аби врятувати її від тюрми. Далі слухавку взяла ще одна незнайомка, представилась адвокатом і сказала, що її послуги коштують півтори тисячі доларів. Коли пенсіонерка відповіла, що має лише 11 тисяч гривень, «адвокат» погодилась і на цю суму, додавши, що поки гроші не опиняться на її рахунку, жінка не повинна класти трубку.

Розгублена жителька Гірника діяла точно за вказівками незнайомки і навіть не запідозрила, що її ошукують. Після того, як потерпіла перерахувала гроші, вона вирішила зателефонувати дочці, і вже під час розмови зрозуміла, що потрапила до шахрайської пастки.

За даним фактом слідчими Селидівського відділення поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді обмеження волі терміном до 3 років.

Правоохоронці радять громадянам не поспішати переводити кошти невідомим, які називають себе слідчими, адвокатами або іншими особами та просять гроші за «порятунок вашого родича від тюрми». В таких випадках намагайтесь швидше подзвонити своїм близьким або набрати «102» для уточнення інформації.