Перед судом постане чоловік, який наводив ворожі удари по локаціях ЗСУ на Покровському напрямку. Про це повідомляють у відділі інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у січні-березні 2024 року житель Покровського району контактував у одному з месенджерів з представником нзф «днр», розповідаючи йому про місця розташування Збройних Сил України.

Обвинувачений розкривав локації українських захисників на території свого населеного пункту та ділився даними щодо переміщення воєнізованих підрозділів на околицях, усвідомлюючи, що ця інформація може бути використана ворогом для нанесення ракетних, авіаційних та інших ударів.

Неправомірні дії чоловіка викрито і припинено правоохоронцями. Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях.

Прокурори Донецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

«Максимальне покарання за санкцією статті – 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на такий самий строк та конфіскацією майна», – повідомляють у прокуратурі.

На вирок суду інформатор чекає під вартою.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що за допомогу ворожим військам мешканку Новогродівки засуджено до 13 років тюрми.