Українці вперше можуть обрати додаткового – 11 фіналіста Національного відбору Євробачення-2024 у Дії. Переможець змагатиметься за право представляти Україну на 68-му Пісенному конкурсі в Швеції – повідомили в прес-центрі Дії

«Через повномасштабну війну провести повноцінні півфінали Нацвідбору неможливо. Тому більшість композицій учасників лонгліста могли залишитися непоміченими. Рішенням став додатковий етап – глядацький вибір. Українці зможуть послухати всі пісні, які не потрапили до фіналу Нацвідбору за результатами прослуховування, та за допомогою опитування в Дії визначити, хто стане додатковим фіналістом», – йдеться в повідомленні. 

Усі бажаючі віком від 14 років мають можливість взяти участь в опитуванні. Для цього їм потрібно увійти в мобільний додаток Дія, перейти до розділу «Послуги» та обрати «Опитування». Віддати свій голос можна за одного з дев’яти виконавців:

ANKA – «Палала», 

Carpetman – «Endless fight»,

KARYOTYPE – «Sadness», 

KRYLATA – «Queen», 

PARFENIUK – «Серед вітрів», 

SHÉPA – «SUPERNOVA»,

STASYA – «Rika»,

SWOIIA – «Little Angels»,

TESLENKO – «Lights go up».

Опитування в застосунку триватиме з 15 до 21 грудня. Повний перелік фіналістів оприлюднять до 29 грудня. Фінал Національного відбору відбудеться 3 лютого 2024 року. Переможця традиційно визначать за результатами спільного голосування журі та глядачів.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в «Дії» з'явилась можливість замовити доставку посвідчення водія.