Уряд на наступному тижні планує виплатити заборгованість по заробітній платі освітянам і медикам та розібратися, хто винен у тому, що гроші були виділені, проте до людей не дійшли. Про це Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук розповів під час години запитань до уряду у ВР, передає УНН.

«…є заборгованість в окремих областях, далеко не в усіх, перед освітянами та лікарями – це також проблема, яка існує. У листопаді ми перерозподілили достатню кількість коштів, там більше 500 млн гривень, між областями таким чином, щоб покрити 80% цієї проблеми. Зараз залишається ще 20 - це ті випадки, коли держава перерахувала туди кошти, а там з ними щось трапилося. Випадки є різні. В окремих областях, на рівні окремих установ. Бюджет планувався не на весь рік,наприклад, а на 10 місяців. Тобто вони виходили на те, що через тиск на місцеву владу, якимось чином отримують додаткові кошти», - зазначив він.

Гончарук додав, що люди повинні на Новий рік отримати заробітну плату незважаючи на те, хто у цьому винен.

«Другий випадок, коли кошти, які були спрямовані на зарплати, реально направлялися не на зарплати, то вони перекидалися на капітальні видатки, і так далі, і тому подібне. Зараз їх немає. Ще у листопаді місяці ми отримали від областей інформацію про той обсяг заборгованості, який існує, ми її закрили, зараз ми бачимо, що ще не значна частина, далеко не в усіх областях, але така заборгованість є. І ми вже працюємо над тим, щоб наступного тижня вона також була погашена. Ми будемо розбиратися з бюджетною дисципліною, будемо шукати, хто винен в тому, що гроші були виділені, але до людей не дійшли, але це не означає, що люди на Новий рік мають залишитися без зарплати», - додав Прем’єр-міністр.