Творча група Мирноградського осередку краєзнавців «Старий рудник» випустила краєзнавчі календарі на 2024 рік. Про це повідомили учасники групи.

Краєзнавці «Старого Рудника»: Ірина Шинкаренко, Ольга Когтева та Сергій Луковенко – вже кілька років через календарі популяризують історію рідного краю. Кожен із 9 випусків настінних календарів був присвячений окремій темі. За словами керівниці творчої групи Ірини Шинкаренко, така форма розповсюдження української культури є доступною і пізнавальною для аудиторії. 

«Кожного разу наші видання відображають якусь частину нашої історії. Історію старих будівель, історію природничих об'єктів нашого краю, історію архітектурних споруд, скульптур тощо»,  –  розповідає пані Ірина.

У першій рік війни краєзнавці були в евакуації, тому минулого року в підготовці календарів виникла вимушена пауза. Але вже навесні 2023 року творча група відновила роботу. 

«Сьогодні складний час для країни, для кожного жителя. Українці згуртувались, як ніколи. Ми вирішили присвятити наш черговий календар українській ідентичності – вишиванці», – підкреслює Ірина Шинкаренко. 

Учасники проекту «Настінний календар» через соцмережі звернулись до земляків з проханням надіслати свої фото у вишиванках. Світлин надійшло так багато, що вистачило одразу на два випуски: «дорослий» та «дитячий» календарі.

Випуск «Народжені у вишиванках» розійшовся не лише по різним куточкам нашої країни, а й далеко за її межі: в Німеччину, Бельгію, Польщу та США.

Більше інформації про діяльність краєзнавців – в сюжеті ТК «Орбіта».