Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» підключить усіх побутових споживачів, що наразі отримують газ від постачальника «останньої надії» (ПОН), до річного тарифного плану «Фіксований» з найвигіднішою ціною на ринку — 7,96 грн/куб.м (з ПДВ, без вартості транспортування). Про це повідомляє пресслужба Нафтогазу.

Відповідне рішення ухвалила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) 9 грудня 2021 року.

В результаті ще 445 тисяч українських домогосподарств отримуватимуть газ за ціною 7,96 грн/ куб.м. Без підключення до річного тарифного плану «Фіксований» їм довелося б оплачувати газ за ціною ПОН, що законодавчо прив’язана до спотових ринкових цін та станом на 8 грудня вже сягнула 46,22 грн/куб.м

У Нафтогазі нагадують, що 29 листопада 2021 року Президент України підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження на ринку природного газу обліку та розрахунків за обсягом газу в одиницях енергії».

Відповідно до цього закону 1 грудня 2021 року ГК «Нафтогаз України» звернулася з офіційним запитом до НКРЕКП щодо підключення всіх побутових клієнтів ПОН на умовах базової річної пропозиції.

Довідка

Ціна для клієнтів ПОН розраховується щомісячно за спеціальною формулою, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 25 жовтня 2021 року № 1102 та станом на 8 грудня 2021 року становила 46,22 грн грн/куб.м.