На Донеччині енергетики продовжують відновлювати електролінії, пошкоджені внаслідок масового обледеніння та падіння дерев. Про ситуацію на поточну добу повідомили в ДТЕК Донецькі електромережі.

«Надзвичайна ситуація регіонального рівня на Донеччині ще триває. Сильне обмерзання, ожеледиця, часом – вітер та дощ, а потім знову мороз спричинили масове падіння дерев, а відтак – серйозні аварії на електромережах», – нагадують у ДТЕК Донецькі електромережі.


Загалом за тиждень енергетикам вдалося повернути електропостачання у 304 населених пункти Донеччини, відновити світло для 309 тисяч родин.

«Наразі вже відновлені найбільші енерговузли та підключені об’єкти критичної інфраструктури. Енергетики працюють попри втому та колосальні навантаження. Минулого тижня нам на допомогу приїхали колеги з Дніпра, Одеси та Київської області. Цього тижня їдуть ще декілька бригад наших колег з інших областей», – повідомляють у компанії.

Також зазначається, що багато відключень в області трапились саме через аварії «в полях».

«Добиратися туди, шукати безпосередньо місце обриву і лагодити мережі там через непроїзні дороги — той ще квест», кажуть енергетики.


На сьогодні 79 бригад працюють над відновленням електрики ще для 12 тисяч домівок.

«Ми розуміємо, наскільки важко залишатися без світла. Однак деякі роботи потребують більше часу. Наприклад, встановлення опор. Негода спричинила багато таких падінь. Тож ми просимо проявити розуміння. Ми робимо усе можливе, щоб якнайшвидше відновити мережі», – зазначають енергетики.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в Покровську також оголошено надзвичайну ситуацію через негоду та та створено штаб для ліквідації наслідків.