Державний кордон України – об’єкт особливої уваги, адже від його цілісності та непорушності залежить стійкість країни та безпека її національної складової. На варті державності завжди стояла потужна армія, укомплектована професійними кваліфікованими офіцерами.

Саме таких фахівців готує військова кафедра Донецького національного технічного університету, створена у 2020 році.

Три взводи студентів впродовж року осягали теоретичні аспекти військової справи: вивчали види озброєння та його технічні характеристики, відпрацьовували навички стройової підготовки та стрільби з різного виду зброї, вчилися орієнтуватися на місцевості та застосовувати прийоми тактичної медицини.

Логічним завершенням теоретичної підготовки став тритижневий вишкіл в польових умовах на навчальному військовому полігоні.

Перед науково-педагогічним складом кафедри військової підготовки ДонНТУ було поставлено головне завдання - максимально наблизити динаміку занять до ситуацій, які можуть виникати під час реальних бойових дій.

Хлопці та дівчата, які вперше потрапили в реальні умови несення військової служби, розташувалися у казармах та приступили до вдосконалення навичок з пересування та орієнтування на місцевості, облаштування та маскування окопів, РХБ захисту та вогневої підготовки. Студенти ретельно та уважно вивчали бойову техніку та її характеристики, а також вчилися рухатися стройовим кроком в умовах справжнього плацу.

Завідувач кафедри військової підготовки ДонНТУ полковник Павло Тітков наголосив: головним завданням польового вишколу була підготовка студента як справжнього військовослужбовця, здатного впевнено орієнтуватися на полі бою та застосовувати стрілецьку зброю, а також фізично і морально адаптуватися до умов військової служби. Це сприяє створенню міцного підґрунтя для успішного завершення навчання та отримання військового звання молодшого лейтенанта Збройних сил України.