Працівниками ГУ Нацполіції в Донецькій області за процесуального керівництва прокуратури Донецької області  та оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Донецькій області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України викрито на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди начальницю відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Покровського районного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що до правоохоронців звернувся один з місцевих підприємців із заявою про вимагання у нього зазначеною посадовою особою неправомірної вигоди у розмірі 42 000 грн. за оформлення та видачу дозвільних документів для участі в тендері на постачання продуктів харчування державним установам.

23 грудня 2019 року жінку викрито під час одержання хабара та затримано у порядку ст. 208 КПК України. У ході проведення обшуку в її автомобілі виявлено та вилучено кошти, отримані злочинним шляхом.

Наразі тривають першочергові слідчі (розшукові) дії. Вирішується питання повідомлення особі про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідне становище, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) КК України, обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування триває.