До Покровська завітав начальник управління ветеранської політики Донецької облдержадміністрації Артур Насібян. Він зустрівся з керівництвом Покровської МВА, представниками ветеранських громадських організацій і членами сімей загиблих Захисників та Захисниць – повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

Управління з питань ветеранської політики було створено в структурі Донецької ОДА наприкінці 2023 року. Новий структурний підрозділ очолив ветеран бойових дій Артур Насібян. У ході проведення моніторингової роботи він відвідав Покровську громаду. 

«Ознайомили присутніх з діяльністю нашого новоствореного Управління та обговорили потреби ветеранів та рідних загиблих Героїв. Комунікацію з керівництвом громади налагоджено, за подальшої співпраці сприятимемо розв'язанню нагальних питань щодо забезпечення соціального захисту та вирішення проблем  на законодавчому рівні. Приємно констатувати той факт, що на місцевому рівні є синергія з громадськістю та ведеться системна робота, спрямована на  підтримку військових і їх сімей», – зауважив Артур Насібян.

У ході зустрічі було обговорено напрямки роботи, які планується втілити в життя вже найближчим часом, а також цільові програми місцевого, регіонального та державного рівнів.

«Захист прав та підтримка людей, які самовіддано боронять цілісність нашої держави, та їх близьких людей – це святий обов'язок кожного. Покровська МВА спільно з працівниками соціальної сфери, громадськістю та керівництвом області сприяє впровадженню програм, націлених на допомогу саме цим соціальним категоріям», – зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Станом на сьогодні в Покровському ЦНАПі ветеранам надається понад 300 послуг в рамках програми «Єдине вікно». Також в УСЗН на рівні державних, місцевих та регіональних програм надається матеріальна допомога дітям, дружинам та батькам загиблих Захисників. 

«Наразі в громаді триває плідна праця зі структуризації цієї роботи та доопрацювання цих цільових програм. Переконана, що виникнення таких інституцій, як Управління з питань ветеранської політики ДонОДА, які займаються розв'язанням питань ветеранів та сімей загиблих Героїв, допоможе нам огорнути турботою та підтримкою якомога більшу кількість наших громадян», – зазначила заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо.

Станом на сьогодні у Покровській громаді 85 сімей загиблих Захисників та Захисниць. Як розповіла начальниця Покровського управління соціального захисту населення Ірина Бонзюх, у громаді затверджено комплексну програму, яка передбачає ряд заходів з підтримки Захисників і Захисниць України, військовослужбовців та членів родин загиблих Захисників. 

Зокрема, програмою передбачено відшкодування житлово-комунальних та побутових послуг, санітарно-курортного оздоровлення, надання матеріальної допомоги, допомоги у похованні та встановленні надгробків загиблим. 

Торік 29 родин загиблих Захисників України отримали виплати на загальну суму в 1 млн 450 тис. грн, які було виділено з місцевого бюджету. 30 родин пройшли санаторно-курортне лікування в оздоровчих закладах. Постійно працює служба соціально-психологічної підтримки.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».