Національне антикорупційне бюро України розшукує народного депутата IX скликання, голову Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця.

Як повідомляє прес-служба НАБУ, він підозрюється у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації за 2020 рік загалом на майже 1,79 млн грн. НАБУ та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили Волинцю про підозру 17 листопада.

«Під час досудового розслідування встановили, що народний депутат не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2020 рік, дані про доходи та автівку особи, з якою мав спільний побут, фактичні взаємні обов'язки, а також факт спільного з нею проживання. Також не задеклароване фактичне користування позашляховиком 2019 р.в., власником якого є син підозрюваного. Загальна вартість невідображених активів становить 1,79 млн грн», – йдеться у повідомленні.

При цьому в НАБУ застерігають, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.