Сьогодні, близько 1:00, у селі Новоселиця Попільнянського району біля приватних ставків місцевий житель, орендар, під час конфліктної ситуації здійснив низку пострілів із мисливської рушниці, внаслідок чого смертельні вогнепальні поранення отримали сім осіб. Про це повідомляє УНН.

«Сьогодні вночі в лісах Житомирщини розігралася кривава трагедія. На березі ставка, неподалік села Новоселиця Попільнянського району відпочивала компанія киян, старих друзів, які там збиралися вже не раз половити риби", - повідомив заступник голови МВС Антон Геращенко у Facebook.

З його слів, всього, за даними слідства, їх було 9 осіб, включаючи орендаря ставка, громадянина 1962 р.н.

Як розповів заступник голови МВС, після розпиття спиртних напоїв шестеро відпочивальників лягли спати в сарайчику на березі ставу. Двоє залишилися розпивати спиртні напої з орендарем ставка.

"Близько 1 години ночі, орендар ставка, професійний мисливець З., на ґрунті раптово виниклих різких неприязних відносин, почав розстрілювати відвідувачів з гладкоствольної мисливської рушниці марки "ІЖ", що йому належить. Спочатку він убив двох, що залишалися з ним поряд. Потім почав розстрілювати сплячих. Всього він встиг розстріляти сімох людей", - повідомив Геращенко.

За його словами, лише один, почувши постріли, встиг втекти в ліс, вийти в село і викликати поліцію.

"Підозрюваний у вбивстві 7 людей затриманий поліцейськими і перебуває під вартою. Рушницю, з якої було здійснено масове вбивство, вилучено. Затриманий буде направлений на судово-психіатричну експертизу, після чого суд вирішить, осудний він чи ні. Думаю, що суд не матиме іншого рішення, як довічне позбавлення волі для людини, яка позбавила життя сімох", - заявив Геращенко.

«Обставини події з’ясовуються. На місці працюють слідчо-оперативні групи. Стрільця затримали, мисливську рушницю вилучили. Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 ККУ, це — умисне вбивство двох і більше осіб. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі або довічне ув‘язнення», — додали у поліції.