У зв'язку з набуттям чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», з 17 березня розпорядженням міського голови тимчасово зупиняється робота суб'єктів господарювання, розташованих у Покровську, Родинському та селищі Шевченко.

На сайті Покровської міської ради розміщено перелік закладів, які мають призупинити діяльність:

- заклади громадського харчування (ресторани, кафе тощо);

- торгівельно-розважальні центри та інші заклади розважальної діяльності;

- фітнес-центри;

- заклади культури;

- заклади торгівельного і побутового обслуговування населення.

Суб'єкти господарювання, які займаються роздрібною торгівлею продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв'язку, провадженням банківської та страхової діяльності працюють в штатному режимі.

Дозволяється також торгівельна діяльність та надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту.

Підприємствам, установам, організаціям рекомендується забезпечити організацію позмінної роботи працівників, а за технічної можливості — також роботи в режимі реального часу через Інтернет.

За порушення режиму карантину і за недотримання санітарних норм законом передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.