Бетонні пірамідки в спальному районі – це сьогодення Покровська. Про підготовку до оборони та комунальні послуги в місті розповів начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк.

«Звертаюся до містян: якщо ви будете бачити, що проходять фортифікаційні роботи вже на ваших вулицях, не зволікайте. Будь ласка, збирайте речі, виїжджайте, тому що буде небезпечно», – зазначив Сергій Добряк.

Постійними обстрілами ворог поступово знищує місто. Без електроенергії 40% Покровська, світла також немає в Родинському та 10 селах громади. Вже точно відомо, що централізованого опалення цієї зими в Покровську не буде.

«Ворог не дає нам можливості розпочати опалювальний сезон – його не буде. Точково про всяк випадок будуть підготовлені теплові пункти – «Пункти незламності». Закликаю перезимувати в більш безпечних місцях. Якщо буде наближатися фронт і почастішають обстріли, місто можуть залишити і критична інфраструктура, і Служба з надзвичайних ситуацій – просто не буде кому діставати людей з-під завалів. Ми бачили таку картину в Авдіївці, бачимо в Торецьку, Мар’їнці та Вугледарі. Не треба на це чекати», – наголосив Сергій Добряк.

Щодо оборони, начальник Покровської МВА розповів, що за кожним містом Донеччини закріплена бойова бригада. Декілька підрозділів закріплені зокрема за Покровськом.

«Є план, за яким ми діємо спільно з військовими інженерами, обласною військовою адміністрацією. Також нам допомагають комунальники декількох областей, за що їм велика подяка. На нашій території працюють шість областей – допомагають нам з фортифікаціями», – розповів Сергій Добряк.

Детальніше – в сюжеті телеканалу «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що 17 жовтня російські окупанти обстріляли село Звірове Покровської громади.