Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України продовжує оновлювати державні будівельні норми та розглядає наступну пропозицію – проектувати в громадському просторі українських міст фонтанчики з питною водою. Про це повідомляється на сайті Кабміну.

Відповідні зміни планується внести у чинні ДБН «Благоустрій територій».

«Питні фонтанчики – дуже розповсюджена практика у багатьох країнах Європи. У спеку вона дійсно рятує – як місцевих жителів, так і численних туристів. Думаю, у нас в Україні за умови, що вода буде очищена та якісна, це також було б дуже актуально. У парках, на площах та інших громадських місцях з великим скупченням людей. Тому ми плануємо вивчити детальніше існуючий досвід для можливого внесення змін у державні будівельні норми», – повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Цю ідею підтримали й користувачі соцмережі Facebook. Днями заступник Міністра проводив опитування на своїй сторінці, за результатами якого практично всі проголосували «ЗА» питні фонтанчики на вулицях українських міст.