Як ми повідомляли раніше, з метою протидії поширенню коронавірусу командування ООС з 28 березня обмежило в’їзд у Донецьку та Луганську області зі сторони Харківської, Запорізької та Дніпропетровської областей. Учора під час брифінгу голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко пояснив, як саме будуть діяти ці обмеження та що означає введення режиму «Червоний».

«На території області від міста до міста рух не обмежується, – підкреслив Павло Кириленко. – Обмеження стосується лише сполучення між областями. Тобто цивільні, які мають прописку на території Донеччини, без важливих причин за межі області випускатися не будуть. Заборона пересування діятиме і на в’їзд в область також – людина, яка не має постійної реєстрації на території області, заїхати на Донеччину не зможе. Ті, хто має постійну реєстрацію, будуть пропускатися після проведення температурного скринінгу».

Голова Донецької ОДА зазначив, що винятком можуть бути критично важливі життєві обставини, наприклад, смерть близької людини. Але навіть такі обставини мають бути підтверджені документально. Обмеження руху не стосується вантажів та людей, від яких залежить життєзабезпечення області (докладніше про це ми писали раніше).

Павло Кириленко зазначив, що, незважаючи на закриті пропускні пункти в’їзду та виїзду з території, непідконтрольної українській владі, до країни почався великий пасажиропотік громадян, що повертаються з інших держав. І саме в них найчастіше виявляються випадки коронавірусу.

«Ми маємо розуміти, що без цих обмежень, просто закриттям контрольно-пропускних пунктів в’їзду та виїзду, результату в боротьбі з цим недугом ми не досягнемо. Тому і було прийняте рішення ввести такі обмеження, які передбачені в наказі командувача ООС, і саме режим «Червоний». В світі цих подій не треба забувати, що війна триває, та потрібно уберегти військових, які постійно між собою перебувають у тісному контакті. Їх здоров’я в цьому випадку також в наших з вами руках, і ми повинні вжити всіх необхідних засобів для того, щоб не було ні в якому разі ураження», – підкреслив губернатор.