За попередніми прогнозами, запасів води в Карлівському водосховищі, з якого живиться Покровський район, вистачить орієнтовно на три місяці. Можливо, на чотири – якщо економити. Про це повідомив заступник покровського міського голови Олександр Добровольський.

«На жаль, водосховище не безрозмірне, через відсутність опадів вода через деякий час закінчиться. Через це компанією «Вода Донбасу» були розроблені заходи щодо її економного споживання – переведення абонентів усієї Донеччини на графік подачі води. Слід зауважити, що Покровська громада перейшла на скорочене споживання в останню чергу», – зазначив Олександр Добровольский.

Нагадаємо, відсьогодні насосні станції КП «Покровськводоканал» працюють по десять годин на добу: з 5.00 до 10.00 та з 17.00 до 22.00.

Як зазначив Олександр Добровольський, раціональне використання води та своєчасна оплата водопостачання та водовідведення – єдиний спосіб якомога довше забезпечувати жителів громади водою.

«24 лютого, з початку війни, ми звільнили наших мешканців від оплати комунальних послуг. Але у зв`язку зі значним збільшенням витрат води з 1 липня плануємо відновити нарахування за водопостачання та водовідведення. Це міра вимушена. Ми вертаємо до роботи усі абонентські групи для перевірки показників. Щодо тарифу, то його було прийнято ще у грудні, у січні поточного року він набрав чинності та складає 59 гривень», – зазначив Олександр Добровольський.

Щодо нарікань місцевих мешканців на якість води, він пояснив, що з початку воєнних дій КП «Вода Донбасу» воду не хлорує, а очищає марганцем. Через це вона має відповідний колір та запах. 

Сьогодні водне питання – одна з головних тем керівників комунальних підприємств, міської та військово-цивільної адміністрації. Своєю чергою, вже сьогодні керівники Покровської громади готують до експлуатації декілька свердловин, щоб у разі надзвичайної ситуації задовольнити мінімальну потребу людей у воді.

Джерело: Покровська міськрада