Для організації більш якісного освітнього процесу три заклади загальної середньої освіти Покровської громади та Центр професійного розвитку педагогічних працівників отримали сучасну комп`ютерну техніку. Про це повідомляє пресслужба Покровської міської ради.

Завдяки фінансовій підтримці ЮНІСЕФ новенькі ноутбуки з’являться у школах селища Шевченка, сіл Новотроїцьке та Лисівка, де вчора і відбулось урочисте їх вручення.

«Завжди приємно під Новий рік отримувати подарунки. Ми вдячні нашим міжнародним партнерам - компанії ЮНІСЕФ, яка підтримала громаду в організації дистанційного навчання та спілкування педагогів з дітьми. Якщо ми знову перейдемо на дистанційну форму, то цей процес вже пройде легко. У нас є обладнання, на якому будуть працювати вчителі», - зазначила заступниця Покровського міського голови Маргарита Ідрісова.

За словами начальниці відділу освіти Любові Воротинцевої, організовувати дистанційне навчання допомагають і держава, і міжнародні організації: «Ми вже отримали за кошти державної субвенції 48 ноутбуків, які були розподілені між опорною школою №9, Срібненським та Піщанським закладами освіти. Зараз отримують сучасну техніку ті школи, в яких її раніше було не більше двох одиниць. У ноутбуках скомпоновані усі застосунки для здійснення дистанційного навчання. Сподіваємось, що спеціалісти Центру професійного розвитку педагогічних працівників зможуть якісно підготувати вчителів саме сільської місцевості для онлайн-викладання».

У свою чергу, очільники трьох шкіл громади зазначають, що нові потужні ноутбуки стануть вагомою допомогою педагогам у забезпеченні дистанційного навчання. Комп`ютери, які встановлені в школах, дуже старі.

«У нас досить велика школа, в якій навчається 204 учня. Кожен з них повинен отримати певну базу знань та увагу вчителя. Особливо, якщо мова йде про дистанційне навчання. Це чудовий подарунок! І я дуже вдячна, що наш заклад увійшов до трійки отримувачів сучасних ноутбуків», - зауважила директорка Шевченківського ЗСО №33 Неля Ніколаєва.