«Донецькі енергетичні послуги» забезпечують кожного клієнта детальною інформацією про нарахування та оплату за спожиту електроенергію. Необхідні дані щодо формування рахунків можна побачити в Особистому кабінеті на сайті постачальника та у платіжках, що надходять до поштових скриньок.

Для зручності клієнтів платіжка містить відповіді на найбільш популярні запитання щодо способів оплати, передачі показників лічильника, користування Особистим кабінетом тощо. Проте головним у ній залишається рахунок, з якого кожен споживач може отримати важливу інформацію.


1. Тариф на електроенергію в гривні, затверджений відповідною постановою НКРЕКП, вказаний для кожного з блоків обсягу споживання.

2. Банківські реквізити енергопостачальної організації «Донецькі енергетичні послуги»: розрахунковий рахунок компанії, МФО – 335106, ЄДРПОУ – 42086719.

3. Показники лічильника, використані для розрахунку обсягу споживання в розрахунковому періоді.

4. Обсяг спожитої електричної енергії — різниця між показниками лічильника на початок і кінець розрахункового періоду (зазначеними в п.3).

5. Заборгованість — сальдо заборгованості по вашому особовому рахунку на 1 число розрахункового місяця. Сума означає борг або переплату. Позитивне сальдо (наприклад, 32.69 грн) означає, що є заборгованість. Негативне сальдо (наприклад, 32.69 грн) означає переплату (тобто ви сплатили більше, ніж потрібно). Якщо у колонці «Сума» ви бачите «0», це означає, що ані заборгованості, ані переплати немає.

6. Нарахування за розрахунковий період — сума до сплати згідно з обсягом споживання (п.4) в розрахунковому періоді та тарифом (п.1).

7. Сума сплачених вами коштів, зарахування субсидії (за наявності), що надійшли на ваш особовий рахунок протягом розрахункового періоду.

8. Підсумок розрахунку — сума до сплати на кінець розрахункового періоду. Сума (п.5 + п.6 – п.7) розраховується як обсяг, спожитий за розрахунковий місяць, помножений на діючий тариф (за блоками споживання) плюс заборгованість або мінус переплата (станом на початок розрахункового періоду) мінус оплати/субсидії, що надійшли протягом розрахункового періоду.

9. Показники лічильника — напишіть показники вашого лічильника станом на 1 число поточного місяця.

10. Втрати в електрообладнанні — нараховується у випадку розташування лічильника не на межі балансової належності.

11. Розмір планового платежу, розрахований відповідно до об’єму споживання минулого місяця. У підсумку розрахунку сума до сплати буде з урахуванням переплати чи заборгованості. Якщо за поточний місяць ви спожили менше електроенергії, ніж сплатили, різниця буде відображена у наступних платіжках.

12. Підсумок розрахунку – сума до сплати на кінець розрахункового періоду з урахуванням планового платежу. Сума = (п.8 + п.11) розраховується як сума до сплати на кінець розрахункового періоду плюс розмір планового платежу.

Нагадуємо, що клієнти «Донецьких енергетичних послуг» самі обирають суму до сплати: за фактично спожиту електроенергію або з урахуванням планового платежу. Плановий платіж – можливість для тих, хто планує свій бюджет заздалегідь та прагне витрачати менше часу на сплату рахунків за електроенергію.