Рятувальники напередодні новорічних свят дали поради, як безпечно використовувати феєрверки та про що попередити дітей, пише УНН.

У ДСНС вказують: статистика свідчить про те, що у період новорічних та різдвяних свят значно зростає кількість пожеж, а також випадків травмування людей, спричинених неправильною експлуатацією піротехнічних виробів та електрогірлянд низької якості, або ж взагалі несертифікованих.

Так, впродовж трьох місяців зимового періоду 2020/2021 внаслідок необережного поводження з піротехнічними виробами виникло 14 пожеж, з яких 10 сталося безпосередньо в ніч з 31 грудня на 1 січня 2021 року.

При цьому рятувальники попросили, зокрема, провести з дітьми роз’яснювальні бесіди щодо безпечного використання піротехнічних приладів:

  • запуск петард, феєрверків, ракет забороняється проводити всередині приміщення, з балконів і поблизу житлових, господарських будівель, новорічних ялинок тощо.
  • піротехніку не можна зберігати біля приладів опалювання – батарей, газових та електричних плит. Не варто носити вогненебезпечні предмети у кишенях чи сумочках.
  • не можна розбирати вироби чи піддавати їх механічним впливам, курити, працюючи з піротехнічними виробами.