Навчальний рік розпочнеться 1 вересня в очному режимі, у тих регіонах, де це дозволить безпекова ситуація. Про це заявив на засіданні Уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Питання складне, адже пов’язано з безпекою наших дітей. Безпекова ситуація в країні різна, і вже зараз зрозуміло, що на прифронтових територіях повернутися до очного навчання неможливо, а тому там продовжиться онлайн-формат. Так само як і на окупованих територіях», - зауважив Шмигаль.

Місцева влада має пропрацювати весь організаційний процес і очної, і змішаної форми навчання. Уряд рекомендує розпочати навчальний рік у школах із 1 вересня. В університетах ми рекомендуємо почати навчання з 15 серпня, за винятком перших курсів. Міністерству освіти і науки, Міністерству внутрішніх справ, Міністерству розвитку громад та територій, ВЦА доручено забезпечити довезення дітей до шкіл, а також безпеку в закладах освіти. Органи місцевого самоврядування повинні:

- організувати регулярні навчання з евакуації учнів до сховищ та уроки безпеки,

- візуалізацію шляху до безпечних місць в усіх закладах освіти,

- у сховищах повинні бути всі умови для перебування та навчання,

- у кожному освітньому закладі має бути тривожна кнопка на випадок надзвичайної ситуації.

ДСНС має найближчим часом завершити розробку типових протоколів безпеки, а далі ВЦА мають затвердити на їх основі індивідуальні протоколи безпеки для кожного закладу освіти та ознайомити з ними учнів та батьків.

Залишилося трохи більше двох місяців, аби весь навчальний процес зробити максимально безпечним і ефективним. Дитячі садочки, школи та університети у неприфронтових територіях повинні працювати. Це важливо, і Уряд зробить все, щоб це відбулося в безпечних умовах.