На Покровськ чекає найскладніший опалювальний сезон. Про це йшлося на щотижневій нараді керівників Покровської громади.

Підготовчі роботи до опалювального сезону під час воєнного стану проходять по всій Донецькій області. Це оцінка кількості квартир та мешканців, які планують залишитись у громаді, аналіз можливості навантаження електричних мереж, утеплення трубопроводів водопостачання та водовідведення у багатоквартирних будинках та інші заходи, зокрема евакуація.

Через загострення бойових дій на території області постійно існує вірогідність виникнення надзвичайних ситуацій, загроза життю та здоров’ю людей. Тому керівництво Донеччини наголошує на евакуації населення до більш безпечних регіонів країни. У рамках відповідного доручення начальника Донецької ОВА Павла Кириленка Покровська громада продовжує налагоджувати взаємодію з приймаючими областями з питань розміщення евакуйованих та створення гуманітарних штабів з прийому громадян.

«Евакуація – це вимушена міра. Покровчани мають зрозуміти, що зима у громаді буде важкою. Ми максимально готуємося до опалювального сезону, але вже зараз зрозуміло, що велику кількість мешканців обігріти не зможемо», – зауважив міський голова Руслан Требушкін.

«Ті жителі громади, які твердо для себе вирішили не покидати Донецьку область, мають чітко розуміти ризики, які вони беруть на себе, – зазначила секретар міської ради Наталія Іваньо. – Постійні обстріли області та району можуть призвести до відсутності електро- та водопостачання. Ці складнощі потрібно помножити на зимові погодні умови. Існує високий ризик розмерзання каналізації та водоводу, що може призвести до виведення з робочого стану комунікацій житлового фонду. Необхідно буде вжити заходів щодо консервації багатоповерхових будинків».

Щоб врятувати жителів громади від холоду, міська влада працює над організацією евакуації та створенням комфортних умов проживання та розселення у районах, віддалених від бойових дій.

Джерело: Покровська міськрада