Кабінет міністрів під час засідання у середу підтримав проект розпорядження про вживання заходів для недопущення руйнування автомобільних доріг у період підвищеної температури повітря, інформує УНН.

"Проект розпорядження розроблений МВС з метою запобігання передчасного руйнування автомобільних доріг перевантаженням транспортних засобів. Проект акту спрямований на збереження автодоріг загального користування та використання їх відповідно до технічних умов експлуатації", - сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

З його слів, впровадження автоматичного вагового контролю транспортних засобів є елементом забезпечення безпеки дорожнього руху та забезпечення збереження автомобільних доріг, які ми зараз будуємо.

"Проектом розпорядження доручається державному агентству автомобільних доріг, національній поліції, місцевим органам виконавчої влади в межах компетенції - вжити заходів щодо обмеження руху транспортних засобів фактичною масою понад 14 т і навантаженням на вісь більш ніж 7 т при температурі повітря вище 28 градусів за Цельсієм на автомобільних дорогах, вулицях і дорогах у населених пунктах з 08:00 до 20:00. Державній службі безпеки на транспорті, Національній поліції, разом з СБУ (за згодою) - починаючи з 20 червня і до 31 серпня 2020 року забезпечити роботу спільних мобільних груп з метою виявлення фактів порушень правилу проїзду транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні", - повідомив міністр.

Уряд підтримав проект з доопрацюванням в одноденний термін.