В обох випадках водії керували транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння та намагались уникнути відповідальності «вирішивши питання» за допомогою грошей. Подробиці повідомляє сайт Покровського районного управління поліції.

Учора близько першої години ночі у Добропіллі співробітники сектору реагування патрульної поліції за порушення правил дорожнього руху зупинили автомобіль ВАЗ 2199. Під час спілкування правоохоронці виявили, що водій має явні ознаки сп’яніння.

Аби чоловік уникнув відповідальності, його дружина запропонувала поліцейським «вирішити питання» за три тисячі гривень.

Для документування пропозиції неправомірної вигоди на місце було викликано слідчо-оперативну групу Відділу поліції №1.

За даним фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Санкція статті передбачає покарання від штрафу до чотирьох років позбавлення волі.

Відносно водія правоохоронці склали адміністративний протокол за ст. 130 «Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції».

Аналогічний випадок задокументували й поліцейські Покровська. Так, 5 березня наряд поліції зупинив автівку під керуванням 29-річного місцевого мешканця, який мав ознаки сп’яніння. Правоохоронці запропонували водію пройти медичний огляд на стан сп’яніння, але останній відмовився.

Під час складання адміністративних матеріалів за ч. 1 ст. 130 КУпАП з метою уникнення відповідальності чоловік  почав пропонувати співробітникам поліції гроші. На попередження про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди службовій особі правопорушник не відреагував, тому на місце події було викликано слідчо-оперативну групу для документування злочину. На цього порушника окрім адміністративної відповідальності, чекає і кримінальна. Слідчі відносно нього відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».