Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної ВЦА Павло Кириленко разом із міністеркою у справах ветеранів Юлією Лапутіною та заступником Командувача Об’єднаних сил Віктором Ганущаком взяли участь у всеукраїнській акції «Донеччина зустрічає своїх захисників» сьогодні, 5 липня. Про це повідомляє пресслужба ДонОДА.  

Акція «Донеччина зустрічає своїх захисників!» проводиться на горі Карачун та триватиме до 6 липня. Вона зібрала разом представників ветеранських організацій учасників АТО/ООС, військовослужбовців Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України, представників громадських об’єднань військово-патріотичного спрямування, молодь, яка займається у військово-патріотичних клубах. 

Сьогодні виповнюється сім років з дня, коли українська армія зайняла міста півночі Донеччини - Слов’янськ, Краматорськ, Дружківку та Костянтинівку.  

«Тоді ці міста мали дуже стратегічне значення для окупантів. Втім, їх намірам не судилося збутися, цьому завадили Збройні Сили України, цьому завадили добровольчі об’єднання. Ми постійно, кожного дня повинні пам’ятати їх подвиг. Ми завжди повинні шанувати героїв», - сказав очільник області.  

Заступник Командувача Об’єднаних сил Віктор Ганущак нагадав, що в перші дні збройної агресії на захист України встали добровольчі батальйони, волонтери, ЗСУ, Національна гвардія та інші військові компоненти держави.  

«Сім років війни. Тисячі кілометрів бойових доріг. Втрати, але і перші перемоги. Сім років назад були звільнені міста Краматорськ, Слов’янськ, Костянтинівка, Дружківка. Напередодні ми відзначили звільнення Маріуполя. Ми пам’ятаємо ті дні, ті героїчні подвиги наших хлопців і дівчат. На жаль, війна забирає найкращих. Вічна пам’ять тим, хто загинув. Вони в наших серцях», - сказав Віктор Ганущак.