На енергетичному підприємстві в Кураховому внаслідок обвалу даху та металево-бетонних конструкцій загинула жінка, кілька людей травмовано. Про це повідомляють у Донецькій обласній прокуратурі.

«7 липня 2023 року, близько 23:10, стався обвал покрівлі та декількох поверхів об’єкта критичної інфраструктури в місті Кураховому. Через руйнування металево-бетонних конструкцій під завалами опинилися люди. Під час пошуково-рятувальних робіт виявили тіло 46-річної співробітниці», – сказано у повідомленні.

Крім того, до лікарні доставлено трьох працівників нічної зміни віком від 43 до 58 років з відкритими черепно-мозковими травмами, переламами ребер та забоями. Також медична допомога надається жінці, яка перебуває в передінфарктному стані.

За процесуального керівництва Покровської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою (ч. 2 ст. 272 КК України).

За попередніми даними, дах обвалився внаслідок минулих атак держави-агресора на це підприємство. Нині перевіряється факт допуску працівників до роботи в аварійних умовах. Проводяться першочергові слідчі дії для встановлення всіх обставин події.

На місці продовжують працювати рятувальники, прокурори та поліцейські. Під завалами можуть перебувати ще двоє людей.