Білборди із портретами загиблих героїв АТО/ООС з’явилися  у Донецькій області у рамках проєкту Донецької обласної державної адміністрації під назвою «Місто Героїв». Про це повідомив голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.

На портретах військовослужбовці, добровольці, співробітники СБУ, ДСНС, нацгвардійці, прикордонники, Герої Небесної сотні – наші земляки із Мирнограда, Краматорська, Маріуполя, Донецька, Горлівки, Слов’янська.

Їхні імена Донецька обласна державна адміністрація зібрала у символічній «Книзі пам’яті 2014-2020…», яку видала у жовтні цього року.

Тепер, за задумом Донецької ОДА, кожен герой цієї «Книги…» (а їх понад 130) має бути увічнений на портреті.

Оригінали робіт, написані художниками, ОДА дарує родинам загиблих. На основі оцифрованих копій друкуються плакати та білборди, які передаються до військових підрозділів, бібліотек, шкіл. Білборди розміщуються на вулицях міст. «Щоб кожен з нас бачив, знав, і пам’ятав тих, хто віддав своє життя за нашу свободу», - зазначив Павло Кириленко.

Очільник області подякував усім, хто допомагає реалізовувати і рухати цей проєкт.

Найперш, це художники – Беата Куркуль, Олена Іванова, Катерина Прозорова, Оксана Гнатишин. Вони – перші добровольці, які вже написали два десятки портретів. Але потрібно ще понад сотню, тому Павло Кириленко запрошує й інших художників до співпраці.

«Якщо хочете поділитися історіями тих, чиї портрети побачите на вулицях своїх міст, – пишіть на своїх сторінках, ставте гештеґ #Місто_героїв. Ми використаємо їх (звичайно, у разі вашої згоди!) у наступному проєкті. Бо – далі буде. Працюємо!», - написав він.