Схему організації незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон України вигадали троє мешканок Костянтинівки. Вони запропонували 20-річному хлопцю одружитись з однією з них за 270 тисяч гривень.

Подробиці повідомляє Донецька обласна прокуратура.

За даними слідства, у травні 2023 року троє жінок під час воєнного стану організували злочинну схему задля переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон. Підозрювані познайомились з 20-річним хлопцем, який шукав заробіток. Вони запевнили його у тому, що для уникнення мобілізації та влаштування на роботу він повинен поїхати з країни.

Для цього жінки запропонували «призовнику» укласти фіктивний шлюб з однією з них, а саме 31-річною підозрюваною, яка має інвалідність ІІ групи. За їхнім задумом новоспечений чоловік мав виїхати зі своєю «обраницею» за кордон у якості супроводжуючого.

Свої послуги винахідливі мешканки м. Костянтинівки оцінили у 270 000 грн.

Крім того, вони запевнили «нареченого» у тому, що мають вплив на співробітника одного з відділів державної реєстрації актів цивільного стану у Краматорському районі. Він мав не звертати увагу на різницю у віці та прискорити оформлення шлюбу.

Після отримання вказаної пропозиції чоловік звернувся до правоохоронців.

24 липня 2023 року уклавши так званий шлюб та отримавши свідоцтво, він передав підозрюваним обумовлену суму, після чого двох жінок затримали поліцейські.

Наразі одній з них вже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Стосовно ще двох – клопотання розглядаються у суді.