На Донеччині заборонено несанкціонований в’їзд на територію деокупованих громад. Заборона діятиме до завершення стабілізаційних заходів у цих населених пунктах – повідомляють в Донецькій ОДА.

Відповідне розпорядження підписав голова облдержадміністрації, начальник обласної військової адміністрації Павло Кириленко на виконання розпорядження Командувача оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця».

Згідно з документом, з 16 вересня запроваджуються заходи особливого режиму в’їзду і виїзду, руху транспортних засобів на деокуповані території шляхом заборони несанкціонованого (без відповідного дозволу) в’їзду громадян, іноземців та осіб без громадянства, переміщення транспортних засобів на територію деокупованих територіальних громад Донецької області до завершення проведення там стабілізаційних заходів.

Проект щодо порядку допуску осіб і транспортних засобів на територію таких населених пунктів доручено підготувати Департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи облдержадміністрації спільно з комендантом Донецької області.