Про функціонування пунктів незламності та недопущення випадків торгівлі алкогольною продукцією в області говорили сьогодні, 26 грудня, на робочій нараді під керівництвом заступника Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна.

Участь у заході взяли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, військових адміністрацій населених пунктів області, поліцейські, рятувальники та військові.

Під час зустрічі обговорили проблемні питання забезпечення пунктів незламності генераторами, паливо-мастильними матеріалами, іншим необхідним обладнанням та устаткуванням, а також недопущення випадків торгівлі алкогольною продукцією.

Заступник голови Донецької облдержадміністрації зауважив, що всі пункти незламності по області працюють у цілодобовому режимі та постійно приймають населення.

«Безперебійне функціонування пунктів незламності є запорукою більш комфортного проходження зимового періоду в області, враховуючи можливі атаки російської федерації на енергетичну систему країни. Через те, що Донецька область знаходиться в зоні проведення активних бойових дій, ми маємо в цей важкий час залучити всі сили, щоб покращувати життя нашого населення», – зазначив Вадим Філашкін.

На нараді закликали максимально інформувати населення шляхом встановлення банерів, вивісок та табличок на самому пункті незламності, розташованих поруч будівлях, місцях масового скупчення людей, магазинах тощо, за аналогією та зразками вивісок минулого року. Протягом 2022-2023 років внаслідок цілеспрямованих обстрілів були зруйновані 14 пунктів незламності. У цей же проміжок часу військовими та іншими правоохоронними органами виявляються координати пунктів незламності серед потенційних цілей для артилерійських та ракетних атак зі сторони російської федерації.

Про результати роботи з недопущення торгівлі алкогольними напоями поінформував начальник Головного управління Національної поліції в Донецькій області Руслан Осипенко.

Так, за його інформацією, за 2023 рік на блокпостах нарядами СРПП, нарядами поліції у приміщеннях «Нової пошти», іншими нарядами поліції, а також у торгівельних закладах зареєстровано 4531 факт вилучення алкогольної продукції, вилучено 535 278 літрів алкогольних напоїв на суму понад 50 мільйонів гривень.

«За фактом порушення правил обігу спирту та тютюнових виробів з початку року за ст. 204 КК України було порушено 66 кримінальних проваджень, з яких 7 пов’язано з тютюновими виробами, 59 - з алкогольними напоями та спиртом», – наголосив Руслан Осипенко.