За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури викрито мережу магазинів, у яких реалізовувався одяг з незаконним використанням фірмового найменування «PUMA» та інших популярних торговельних марок.

Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2019-2020 років група осіб шляхом надання відомостей до органу державної реєстрації зареєструвала на території регіону ряд фізичних осіб-підприємців. Правопорушники на території Донецької області реалізовували одяг з незаконним використанням фірмового найменування «PUMA», а також інших відомих торговельних марок.

У рамках розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 205-1, ч. 3 ст. 229 КК України (підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації фізичних осіб – підприємців, а також незаконне використання фірмового найменування, що завдало матеріальної шкоди в особливо великому розмірі) проведено санкціоновані слідчим суддею обшуки у магазинах міст Краматорськ, Костянтинівка, Мирноград, Лиман, Покровськ, Слов’янськ та Селидове.

За результатами обшуків виявлено та вилучено одяг з незаконним використанням фірмових найменувань на суму понад 1 млн грн, чорнові записи, а також комп’ютерну техніку.

Вирішується питання щодо арешту вилученого майна та призначення судових експертиз.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими ГУ ДФС у Донецькій області, оперативний супровід – управлінням боротьби з фінансовими злочинами та спецпідрозділом «Фантом».

Відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури