Нагородження переможців обласного конкурсу «Волонтер Донеччини» відбулось у Донецькій облдержадміністрації з нагоди Дня волонтера. Про це повідомляє пресслужба ДонОДА.

Конкурс проводиться з метою популяризації волонтерського руху та відзначення фізичних осіб та громадських об’єднань, які зареєстровані на території Донеччини та протягом поточного року надавали волонтерську допомогу  отримувачам на підконтрольній території області.

«Я дуже радий бачити тут тих, хто віддає своє найцінніше - свій час, своє здоров'я, іноді, на жаль, і своє життя заради інших людей. У 2014 році армія була «розібрана на запчастини», і саме ви, волонтери, допомогли і зіграли одну з ключових ролей у тому, що наше військо вистояло. З того часу багато змінилось. Армія зміцніла та змінилась, на щастя не змінились ви. Зараз ви допомагаєте у іншій, не менш важливій боротьбі - боротьбі з пандемією. Тому я радий сьогодні вітати вас та висловлювати слова щирої подяки за вашу роботу, за вашу щирість, за любов до України», - звернувся до присутніх  голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко. 

Очільник області вручив волонтерам Донеччини відзнаки Президента України «За гуманітарну участь у антитерористичній операції» та подяки Донецької облдержадміністрації.

Кращі волонтери та громадські організації визначались у таких номінаціях:

1) допомога, надана мешканцям Донецької області під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2;

2) формування здорового способу життя та профілактика негативних явищ;

3) надання допомоги учасникам АТО/ООС та членам сімей загиблих (тих, які пропали безвісті) військовослужбовців;

4) культурно-мистецьке, спортивне волонтерство;

5) екологічне волонтерство.

Також на честь переможців конкурсу відбувся святковий концерт творчих колективів області.