Ветерани АТО/ООС мають можливість пройти безкоштовну реабілітацію в кемпінг-таборі «Патріот», який почав свою роботу в Донецькій області. Про це повідомляє  АрмияInform із посиланням на пресслужбу Міністерства у справах ветеранів України.

Під час першого заїзду ветерани і члени їхніх сімей із Маріуполя, Добропілля, Селидового, Авдіївки, Лиману, Краматорська пройдуть програму реабілітації, куди входять запливи на каяках, піші та велосипедні прогулянки і обіди на свіжому повітрі, ночівля в наметах. Табір працюватиме до кінця осені, але вже навесні знову відновить свою роботу.

«Ветеранам, які пройшли війну, необхідна психологічна допомога, але навчитися повертатися з війни у мирне життя значно важче, ніж навчитися воювати. Мета таких таборів – надати ветеранам підтримку, налагодити соціальні відносини і підвищити довіру в родинах ветеранів, а через комунікацію з іншими ветеранами навчитися справлятися зі стресом, пережитим під час бойових дій. Чисте повітря, активні заняття спортом та відпочинок на природі допомагають заспокоїтися і подивитися на життєві проблеми під зовсім іншим кутом», йдеться у повідомленні.


Створено кемпінг-табір «Патріот» за підтримки ООН, зокрема придбано каяки для сплавів по річці Донець, намети та інше обладнання. В планах організація чемпіонату серед ветеранів АТО/ООС з рибної ловлі та проведення велоекскурсій місцевістю.