Днями відкрито ще дві лабораторії для проведення ПЛР-тестів: у Краматорську та в Торецьку. Тепер на Донеччині працює 5 таких лабораторій, повідомляє керівник ДонОДА Павло Кириленко.

Лабораторію в Краматорську отримано від Європейського бюро ВООЗ в Україні. Наразі лабораторія прийматиме тільки зразки, спрямовані лікарями. Зробити тест без нагальної потреби або за кошти пацієнта поки що немає можливості.

Лабораторія у Торецьку створена коштом субвенції з обласного бюджету. Це друга лабораторія у місті, покликана виявляти хворих на коронавірусну хворобу: від липня тут уже працює лабораторія, що здійснює тести за методикою ІФА.

Обидві нові лабораторії мають сучасне обладнання і фаховий персонал, вони помітно прискорять обробку аналізів та виявлення хворих на COVID-19 в області.

«Втім, навіть найновіші лабораторії можуть виявитися перевантаженими, якщо кількість підозр різко зростатиме. Тож закликаю всіх до відповідальної поведінки. Зараз це єдиний спосіб врятуватися від пандемії», - додав Павло Кириленко.