У Святогірську ведуться роботи з будівництва автомобільного моста через річку Сіверський Донець. Старий міст було зруйновано торік під час оборони міста.

Будівельні роботи тут ідуть повним ходом: завозяться будівельні матеріали (в тому числі - потужні залізобетонні конструкції), на місцях старих паль зводяться бетонні «подушки», на які потім монтуватимуть опорні колони моста. Працює важка техніка.

За новою проектно-технічною документацією, яку замовляла Донецька обласна служба автомобільних доріг, тут виконують реконструкцію старого моста, а не будівництво нового. Проте будівельники кажуть, що вони не ремонтують старий міст, а по суті будують новий.

Закінчитися будівництво моста за проектом повинне до вересня. Але, судячи з обсягу будівельних робіт, які треба виконати, це надто стислий термін. Будівельники кажуть, що навряд впораються до цього часу.

Місто Святогірськ було звільнено від російських окупантів 12 вересня 2022 року. Схоже, що будівництво моста (або якогось його етапу), хочуть завершити саме до цієї дати.

Новий міст буде значно ширший, ніж той, що було зруйновано. Він буде з двостороннім рухом автотранспорту й пішохідними доріжками.

Невдовзі міст знову з’єднає береги Сіверського Донця в районі Святогірської лаври.

Відбудова мосту в Святогірську є хорошим сигналом для жителів Донеччини, який демонструє бачення в української влади хороших мирних перспектив Святогірська. В усякому разі, це додає усім нам упевненості, що Сили оборони України сюди окупантів уже ніколи не пустять.

Джерело