На Донеччині меморандум про співпрацю підписали 10 об’єднаних територіальних громад. У восьми з них уже відкрилися поліцейські станції, на яких працюють поліцейські офіцери громади. Про це повідомляє пресслужба поліції Донеччини.

Правоохоронцям створено комфортні умови для виконання функціональних обов’язків, пов’язаних із забезпеченням правопорядку на закріпленій території.

Відтак 15 поліцейських офіцерів громад вже заступили на службу у Лиманській ОТГ, Черкаській ОТГ, Миколаївській ОТГ, Олександрівській ОТГ, Званівській ОТГ, Соледарській ОТГ, Шахівській ОТГ та Новотроїцькій селищній раді у складі Ольгінської ОТГ.

Діючі співробітники поліції пройшли спеціальний конкурсний відбір. Після цього 2,5 місяці навчалися у державному університеті внутрішніх справ, де успішно склали іспити та отримали сертифікати.

Вже зараз кожний поліцейський офіцер громади знаходиться на своїй території та виконує поставлені перед ним завдання. Правоохоронці несуть службу у складі піших нарядів та автопатрулів щодо недопущення вирубки лісу, спалювання листя, дотримання карантинних заходів, проводять превентивну роботу з кривдниками та іншими особами, які перебувають на профілактичних обліках. У взаємодії з соціальними службами відвідують сім’ї, що опинилися у складних життєвих обставинах.

Також у співпраці з головами ОТГ поліцейські проводять зустрічі з громадськими активістами, де вирішують питання формування безпечного середовища.

Слід відзначити, що поліцейські офіцери громад вже розкрили кілька кримінальних правопорушень, серед яких майнові правопорушення та злочин, пов’язаний з незаконним наркообігом.

Так, у Миколаївській ОТГ поліцейські виїхали на виклик про скоєння домашнього насильства. Під час складання протоколу, у нього було виявлено та вилучено близько 100 грамів марихуани.

Поліцейські Черкаської ОТГ перевіряли дотримання карантинних умов на території громади. Під час заходів до правоохоронців звернувся місцевий мешканець та повідомив про викрадення мотоцикла. Завдяки злагодженим професійним діям поліцейських та у взаємодії з колегами - поліцейськими офіцерами громади сусідньої Олександрівської ОТГ, було встановлено особу, яка скоїла цей злочин, та місце знаходження викраденого транспортного засобу.

Поліцейські офіцери громади приділяють увагу кожному громадянину, який звернувся по допомогу та в найкоротші строки розкривають навіть дрібні злочині, такі як викрадення велосипеда чи іншого майна. Так, у свій перший робочий день поліцейський Званівської ОТГ допоміг повернути власнику викрадений велосипед та викрив крадія. Зловмиснику вже повідомлено про підозру.

Вже невдовзі поліцейські офіцери громад будуть забезпечені службовими автомобілямі.

Поліцейські станції функціонують за такими адресами:

- Новотроїцька селищна рада (в складі Ольгінської ОТГ): Волноваський р-н, Новотроїцьке, вул. Київська, 48;

- Шахівська сільська ОТГ: Добропільський р-н, Шахово, вул. Денисенко, 35;

- Олександрівська селищна ОТГ: Олександрівський р-н, Петрівка-2, вул. Шкільна, 2;

- Олександрівська селищна ОТГ: Олександрівський р-н, Очеретино, вул. Молодіжна, 1-А;

- Черкаська селищна ОТГ: Слов’янський р-н, Черкаське, вул. Шкільна, 16-А;

- Миколаївська міська ОТГ: Слов’янський р-н, Миколаївка, пров. Київський, 7;

- Лиманська міська ОТГ: Лиманський р-н, Рубці, вул. Центральна, 18;

- Лиманська міська ОТГ: Лиманський р-н, Рідкодуб, вул. Центральна, 108;

- Званівська сільська ОТГ: Бахмутський р-н, Званівка, вул. Зелена, 3-А;

- Соледарська міська ОТГ: Бахмутський р-н, Соледар, вул. Цілинників, 27.