27 липня 2023 року керівництво департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин облдержадміністрації здійснило робочу поїздку до Покровського району разом з головою Покровської районної ВА Володимиром Замотаєвим та в.о. голови Покровської районної ради Юрієм Середою.

В сільськогосподарських підприємствах та фермерських господарствах району триває збирання врожаю ранніх зернових та зернобобових культур, а також ведеться збирання озимого та ярого ріпаку.

Окремі господарства району вже розпочали підготовку ґрунту для сівби озимих зернових культур та озимого ріпаку під урожай 2024 року.

Під час робочої поїздки були також оглянуті потужності суб’єктів господарювання, на яких здійснюється зберігання власної сільськогосподарської продукції.

Серед проблемних питань актуальними для аграріїв є: низький рівень закупівельних цін на зернові та олійні культури через припинення Зернової угоди про морські коридори для вивезення українського зерна, руйнація звичних для аграріїв Донеччини логістичних ланцюгів реалізації сільгосппродукції, високі ціни на основні матеріально-технічні ресурси, необхідність удосконалення процедури бронювання працівників сільського господарства.

Про те, в яких умовах збирають вирощений цього року врожай – дізнаєтесь із сюжету телекомпанії «Орбіта».