Покровське районе управління ГУ ДСНС України нагадує, що на території Донецької області триває заборона відвідування водойм та лісових масивів.

В першу чергу такі заходи направлені на убезпечення населення від потрапляння на вибухонебезпечні предмети, такі як міни або снаряди, які не здетонували. Вони можуть ховатися в будь-яких місцях та бути приховані від ока людини. Багато снарядів можуть впасти та не вибухнути.

До таких предметів заборонено підходити, фотографувати їх, робити будь-які механічні дії.

Також країна-агресор не одноразово влучала в місця масового відпочинку на водоймах. Тому для власної безпеки краще їх не відвідувати.

З приводу пожежонебезпечного періоду - діє заборона розведення багаття, бо всього один необачний рух може призвести до жахливих наслідків. Маленький вогник або іскра можуть перекинутися на суху траву, а безконтрольне горіння перейде на дерева. Через це велика площа лісу або насаджень буде уражена полум’ям, а велика кількість тварин постраждають і залишиться без домівки.

Також рятувальники нагадують батькам навчати дітей правилу «Не клав – не чіпай», через те, що велика кількість небезпечних предметів маскують під іграшки або інші побутові предмети та прилади, роблять їх різнокольоровими для привертання уваги. Обов’язково наголошуйте дітям, що будь-які невідомі предмети на вулиці не можна піднімати, штиркати палицею, кидати камінням та засипати землею.

Бережіть себе та своїх близьких!