Станом на 1 червня 545 багатодітних сімей у Донецькій області отримали продуктові набори. Про це повідомляє прес-служба ДонОДА.

Багатодітні сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах з міст Авдіївка, Костянтинівка, Добропілля, Селидове, Дружківка, Покровськ, Новогродівка, Бахмутського р-н, Костянтинівського, Добропільського, Олександрівського, Ясинуватського, Слов’янського, Мангушського, Мар’їнського, Покровського, Нікольського районів, Андріївської, Лиманської, Соледарської, Шахівської, Званівської, Вугледарської, Олександрівської, Бахмутської, Черкаської та Сіверської ОТГ отримали продуктові набори. Їх доставка передбачена у травні. Загалом видано 1537 продуктових наборів.

На Донеччині передбачена субвенція з обласного бюджету бюджетам міст обласного значення, районів, об’єднаних територіальних громад на надання натуральної допомоги у формі продуктових наборів особам, які отримують соціальну послугу догляду вдома у відділеннях соціальної допомоги територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг), центрах надання соціальних послуг, дітям, які перебувають у складних життєвих обставинах, та перебувають на обліку служб у справах дітей, та багатодітним сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах, у 2020 році.

Структурними підрозділами у справах сім’ї та молоді РДА, ВЦА, виконавчих органів міських рад, рад ОТГ області продовжується надання продуктових наборів багатодітним сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах. Надання продуктових наборів передбачено впродовж двох місяців.