Наразі на Донеччині працює 86 стаціонарних і 16 пересувних відділень Укрпошти. Для вирішення проблеми відсутності аптек і доступу до лікарських засобів у найвіддаленіших населених пунктах з лютого стартував пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека». Як це працює – розповів заступник голови Донецької ОДА Олександр Шевченко.

«Таким чином жителі нашої області можуть отримувати ліки в усіх поштових відділеннях Укрпошти з безкоштовною доставкою. Крім того, було узгоджено, що ціни на ці ліки будуть нижчі, ніж в комерційних аптечних пунктах на території області», – розповів Олександр Шевченко.

Безоплатна доставка ліків здійснюється послугою Укрпошта-експрес, тобто в термін до трьох днів препарати мають дійти до стаціонарного відділення пошти.

«Там, куди пошта доставляється мобільними бригадами, це буде відповідно в той час, коли в населений пункт буде виїжджати бригада. Якщо потрібно швидше забрати лікарські засоби, їх можна замовити в стаціонарне відділення пошти і самому за ними приїхати», – каже Олександр Шевченко.

Замовити медпрепарати можна за телефоном 0-800-300-545. Наразі до замовлення доступні майже 12 тисяч найменувань ліків, зокрема ті, що відпускаються за рецептом.

«Для замовлення рецептурних препаратів або препаратів за програмою «Доступні ліки» треба зазначити 16 цифр електронного рецепту та додатково 4 цифри – код його погашення», – розповів Олександр Шевченко.

Для перевірки правильності комплектації замовлення передбачено огляд вмісту посилки під час її вручення. Розрахунок здійснюється за фактом отримання ліків безпосередньо в приміщенні або мобільному пункті Укрпошти.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».